miércoles, 20 de abril de 2011

Toni Bisanyes (Gloxador) ( Pollença)

Toni Bisanyes Cánaves ( Pollença 1944) guanyador de tres primers premis en les festes de Vermar de Binissalem , (Podium), poble renomenat en la d'eleboració de vi, ha publicat els libres de cançons y gloses," Gloses de la Pleta" ( 2005) "Només he sembrat un gra" (2007) y "Pollença et duc dins el cor",(2009) el derré va un c,d. en 14 cançons musicades per divers intérpretes Mallorquins; Maria del Mar Bonet, Tomeu Penya, Miquela Lladó , Martí Sáez, Juan Bibiloni, Juan Cladera...... en dibuixos del artista Pollençí Juan Bennassar.


Li egrade di que era jardiné y ara glosadó a jornada completa, va prende del seu pare, que en les festes sempre glosava, peró a ell no li va vení la inspiració fins els d'erres 10 ayns.

Amics dels seus amics, li egrade la bauxa ,no falta alers festes de Sant Antoni, en la seva xim-bomba, cantant gloses de "picat" com dui , ni a al simulacre de Moros i Cristians ( 2 de agost).

No va faltar l'e gloxe en el programa, començarem per la lectura de "Calendari del Vinyataire", ( Primer premi Gloses des Vermar 2010 Binissalem) en fa una cada mes de les feines que san de fer a la vinya, tots els conseis que se poren trobá en equest calendari, sagú que fent l'es feinas com diu a la vinya, sortirá un bon vi.

El tats va se, el vi jove "Flaires " de Mortix, ( promés per el seu president en la darrera venguda al programa), uns eromes a fruites fresques voltaren per tot l'e estudi al destepá la botella, el color de brozo pálit, fa que destaqui entre els vins Mallorquins , recomenat com aperitiu per començá un aper, bo de boure i molt refrescant, també a cualsevol hora.

" El camí de Son Ferrer és estret i sinuós com una branca de parre" ( Casa Den Toni Bisanyes)

( Escrit en la presentació del libre per Antoni M. Planas) l'Institut d' Estudis Baleárics

Emisió 20-04-2011

No hay comentarios: