martes, 24 de agosto de 2021

Cata de Aceite DunTens de Son Cánaves ( Buñola ) Mallorca D.O. Oli de Mallorca de la variedad Mallorquina

 

Tastat en dia de fruita i entrant l’endemà un nou dia de fruita, fent referència al calendari biodinàmic de tast. Aquest tipus de dia, afavoreixen l’expressivitat positiva dels vins, la fruita, i com no dels olis.
S’ha de tenir en compte que la lluna es troba en Gibós creixent i d’aquí un parell de dies arribarà a la plena. Tots aquest factors, influeixen en els aliments i en l’estat anímic de les persones.

Tast realitzat per Catalina Bibiloni
OLI DUNTEMPS ECOLÒGIC
Marca de l’oli: Son Cànaves (Llucmajor)
Oliverar de la possessió de Son Mas a Valldemossa (40 quarterades).
Verge extra; aconseguit directament de l’oliva i a través de procediments mecànics.
Varietat; mallorquina, procedent d’oliveres mil·lenàries.
Botella de 250 ml.
DOP: Oli de Mallorca
Presentació de l’oli
Botella cilíndrica de vidre verd obscur, tapat amb tap de rosca i amb boca de degoteig. La botella està serigrafiada. La la part superior, abraçant la botella s’hi veu una silueta d’una olivera centenària. Contraetiqueta amb molta informació pels consumidor, de la qual cal destacar les indicacions d’oli ecològic.
Anàlisi sensorial
Fase 1r. olfactiva; oli d’aromes d'intestat mitjana, sobre 4/10. Fruitat mixt amb aromes suaus d’ametlles.
Fase 2n. gustativa; Sensació tàctil que aportar viscositat. Amargor quasi absent i amb la sensació tàctil de picor que quasi ni es percep. Aromes de nous i ametlles.
Fase 3r. retronasal: els aromes són molt suaus i es perceben aromes d’ametlles i pell de plàtan madur.
És un oli que es caracteritza per la suavitat que ofereix dins la boca, i que segurament anirà molt bé per no copar l’atenció que s’hagi de centrar en altres aliments, com pugui ser una salsa, o condimentar un peix a la brasa. També és ideal, pel pa amb oli destinat als infants, ja que no confereix picors, ni amargors.

ve





s



No hay comentarios: