miércoles, 18 de mayo de 2011

Les Garnatxas del Mont Sant Bodega Capçanes ( Tarragona)









Per primera vegada el programa seva dividí en dos, per una indisposició del Xisco Perelló enóleg de la bodega Cooperativa de Capçanes ( Tarragona)no va poré intervenir, le presentació de las garnatxas que me va enviá que totes eren iguales, en la diferencia dels terrens, que eren: Llicorella, Calissa, Panal y Arcilla, també els tres convidats que avia convocá al tats, dos no pogueren esta en noltros per motius de feina, només Salvador de la bodega C'an Pontico que fa vi casolá, se presenta , nascut a Barcelona ( Gracia) peró resident a Pollença mos comentá que ya de petit que seu padrí ( avi) ya tenia vinyes de garnatxa al Penedés y que elaboraven vi per consum propi y tenbé el venien en barrals.



El tats va se llarg y profund, sense cap influencia, varem deixá que els nos-tros sentits mos trobassin les sensacions en cada vi, el mes que egredá va se el de Panal ( fangs) per se tal vegade la garnatxa mes coneguda del mercat.



El dimecres 24 ya en Xisco per teléfon , se va disculpá varies vagades per no puré está en noltros el derré programa, y me engreí que li egees donat un-altre oportunidat, va comesá destecant le feina dels paxesos de la Cooperativa Capçanes que cuiden les vinyes, em ebonamens naturals, y molt de respacte a la terra que es ella que fa que cada aíñ doni les fruites millórs.



Tem-be se referí a le Nit de les garnachas que va fe el 30 de abril pesat, que es una manera de conese els estat pur de equets vins que nomes tenen quatre mesos de barri-ca, el "terruño" se nota en cada una de elles, posarom la gravasió que va-ron fe al programa anterior del Pep Martorell ( Inca) que va tení el privilegi de está en la festa, va gaudir de la compañia den Xisco i testá totes les garnatxas ben asoserat,tenbé en Xisco va recordá gratament la visita.



Va comentá cada una de les terres que estan plantades les garnatxas, els minerals que eporta la Llicorella, equests aromes mes profunds que se troben a la Calissa, el color característit de cirera madura que li donen les terras del panal, y el mes diferent de tots, va se la ar-cilla, mos contá les diferentes composisions de la terra y la estringuensi que donen.



Una classe magistral que mos doná, em el seu perla trensmetia el amor que te a la terra, que li deixin fe lo que ella trobe milló, mos adelentá que se tret al mercat un vi khoser ecológic que se anomena la flor de la flor de primavera, un nom molt poétit, y que el gran "Gurú" Americá Robert Parker li doná 94+ puns, sense dubta un gran "pódium" mos va convidá a proer-ló al Celler de Capçanes,!! engefam el ret-te.



Gracias Xisco per el teus bons moments que mos feres passa a tos el o-iens, que de cada dia aprenen mes dels nostres bodeguers.




Emisió els dias 18-05- y 25-05 2011









































No hay comentarios: